MAANDAG 30 NOVEMBER 2015  

Het evangelie van Geert Wilders: Nederland moslimvrij
       Beluister deze column
       4 maart 2007
Het evangelie van Geert Wilders is kort maar krachtig: "Zie ik ben gekomen om Nederland moslimvrij te maken. Christenen weest niet bevreesd. het Koninkrijk van Allah zal er nooit komen. Nederland hier ben ik, ik ga vlammen. Laten de moslims schrikken van mijn heilig vuur. Laten ze, als ze nog even in Nederland willen blijven, om te beginnen de helft uit hun Koran scheuren. Uiteindelijk zal ik, Geert Wilders, er voor zorgen dat er niet nog meer moslims naar Nederland komen. Ik zal de aanwezige miljoen moslims aanmoedigen om Nederland vrijwillig te verlaten. Nederland moslimvrij dat is mijn droom. Van vreemde smetten vrij. Dat is mijn etnisch zuiveringsprogramma".

Eens 'Judenrein' nu 'Moslimvrij'
Ik probeer me voor te stellen hoe dat bij Nederlandse moslims aan komt. Het benadrukken van de eigen culturele identiteit wordt vooral helder in het voortdurend slaan op het moslimaambeeld. Dan maar zeggen dat de zogenaamde anderen gewelddadig zijn. Ik stel me voor hoe het zou voelen als ik - levend in een land met een christelijke minderheid - steeds aangesproken wordt als christen. Hé, christen, we vragen je vrijwillig het land te verlaten. Christenen hebben daar in Europa weinig ervaring mee, Joden des te meer. Judenrein en moslimvrij lijkt op elkaar.

Grove discriminatie van moslims
In artikel 1 van de Nederlandse grondwet staat: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Neem nu het voorstel van Wilders aan moslims om Nederland vrijwillig te verlaten. Dat is in zijn denken stap één. Stap twee is: Moslims, als u niet vrijwillig gaat, zullen wij u een handje helpen. Een moslimuitzettingsbeleid. Een derde stap, is .. tja wat is de derde stap? Kampen voor inmiddels illegaal aanwezige moslims? Het lijkt me dat hier sprake is van grove discriminatie van de moslims in onze samenleving

Wilders, lucifer van de vrijheid?
Hoe kunnen Nederlandse moslims zich hier tegen verweren? Het lijkt me dat het debat over artikel 1 gevoerd moet worden. Misschien kunnen de oppositiepartijen wat scherper zijn in het veroordelen van dit soort opvattingen. Voorlopig lijken ze meer oog te hebben voor kritiek op de spruitjeslucht van het nieuwe kabinet, het nieuwe conservatisme, kerk, gezin, vereniging. Het lijkt allemaal erger dan de voor één miljoen medeburgers levensgevaarlijke retoriek van Wilders.

Zelf is hij helder. Hij wil niet meefluiten in het concert van de politiek correcten. Hij wil de lucifer van de vrijheid zijn. Ik geloof niet dat deze lucifer werkelijk verlichting brengt. Hij wil de brandstapel van het heilig vuur. Eigenlijk een ouderwetse kruistochtsvaarder.

Ds. Bram Grandia - IKON Pastor

De verlichting van Geert Wilders

Widget
IKOON van de week
Wilt u ook de widget van IKOON van de week voor uw website? Klik dan hier.


Widget
IMPULS de digitale dagkalenderWilt u de widget van
IMPULS altijd zichtbaar
op uw website?
Klik dan hier.